Till huvudinnehåll

Hur fungerar söket?

Om du vet vad du letar efter men inte hittar det snabbt nog kan du använda sökfunktionen. Här får du tips på hur du söker effektivt.

Sökrutan

Sökruta i Kontrollwiki

Om du söker i sökrutan i den orangefärgade listen som ständigt är synlig kan du söka på ett eller flera ord. Skriver du in flera ord får ett mellanslag betydelsen "OCH". Det innebär att ditt sökresultat kommer att vara sidor som innehåller alla orden du sökt efter.

Avancerat sök

Avancerad sökruta i Kontrollwiki

När du använder det avancerade söket kan du själv välja hur begränsad din sökning ska vara.

Du kan välja att söka efter de sidor som innehåller:

 • Samtliga ord
  Skriver du "märkning allergen" får du upp ett sökresultat med sidor som innehåller båda orden, de behöver inte stå bredvid varandra, bara finnas på samma sida. Detta fungerar på samma sätt som den orangefärgade listen.

 • Något av orden
  Skriver du "kontroll kosttillskott" får mellanslaget betydelsen "ELLER". Du får upp ett sökresultat med sidor som antingen innehåller båda orden eller bara ett av dem.

 • En exakt fras
  Söker du i denna ruta innebär det att alla ord, tecken och mellanslag som du skriver ska finnas på sidan i exakt den ordning du skrivit dem. Om du angett "artikel 8.1 i förordning (EU) nr 1169/2011" kommer du få upp sidor som har exakt den frasen. Sökningen kommer inte inkludera en sida som innehåller "artikel 8 i förordning (EU) nr 1169/2011".

Filtrering av sökresultatet

Sökresultat för eventuell ytterligare filtrering

Sökresultatet visar en lista med alla sidor oavsett vad det är för typ av sida. För att snabbare hitta rätt information kan du använda tre olika filterfunktioner.

 1. Filtrera på informationens placering 
  Genom att klicka på någon av rubrikerna i trädstrukturen avgränsar du sökresultatet till de artiklar som finns under just den rubriken.

 2. Filtrera på sidtyp 
  Genom att klicka på någon av de sidtyper som finns (Innehåll, Samlingssidor, Lagstiftningssidor eller Hjälpsidor) visas endast den typen av sida du valt. Innehåll är de sidor som visas i trädstrukturen till vänster.

 3. Filtrera på taggar
  Genom att klicka på en specifik tagg avgränsar du sökresultatet till sidor som är taggad med sökordet och taggen.

Söka på en sida

När du öppnat en sida kan du få ytterligare hjälp för att hitta var i texten det ord du söker finns. Du kan då använda sökfunktionen i din webbläsare med hjälp av Ctrl+F.