Till huvudinnehåll
Hittade 9 träffar som innehåller orden tillsatser med taggen Fisk & fiskeriprodukter
Filtrera på typ
Lakebaserade fiskprodukter - Princip 2 2022-07-26
Ta del av ett exempel på möjliga kritiska styrpunkter (CCP) eller styrbara grundförutsättningar (OPRP) för en lakebaserad fisk- och skaldjursprodukt. Det går inte att kopiera exemplet för alla produkter eller processer. En bedömning måste göras i varje fall.
...dningsbehållaren. Vid invägning av de olika tillsatserna bör det finnas tydliga anvisnin...
Majonnäsbaserade fiskprodukter - Princip 2 2022-07-27
Ta del av ett exempel på möjliga kritiska styrpunkter (CCP) eller styrbara grundförutsättningar (OPRP) för en majonnäsbaserad fisk- och skaldjursprodukt. Det går dock inte att kopiera exemplet för alla produkter eller processer. En bedömning måste göras i varje fall.
... enligt en rutin som minskar risken för att tillsatser som ser lika ut inte förväxlas el...
Majonnäsbaserade fiskprodukter - Princip 3-5 2022-07-27
Ta del av exempel på kritiska gränsvärden, övervakning och korrigerande åtgärder för majonnäsbaserade fiskprodukter, här västkustsallad. Observera att du inte kan kopiera exemplet rakt av för alla produkter i sortimentet. Alla har sina unika frågeställningar.
...id av ingredienser under minst 5 min så att tillsatserna fördelas jämnt i satsen Vad: 1....
Gravad fisk - Princip 2 - Identifiera kritiska styrpunkter 2022-07-26
Ta del av exempel på möjliga kritiska styrpunkter (CCP) eller styrbara grundförutsättningar (OPRP) för gravad fisk, här gravad regnbågslax. Det går inte att kopiera exemplet för alla produkter eller processer. En bedömning måste göras i varje fall.
...robiologisk provtagning (miljöprover). Utan tillsatser bör hållbarhetstider väljas som u...
Sockersaltad sill - Princip 6 - verifiering och validering 2022-07-26
Nedan följer exempel på viktiga punkter att kontrollera om verifiering och validering för sockersaltade sillinläggningar i tunn sås (lag), här matjessill. Det går inte går att kopiera exemplet rakt av för alla sorters sockersaltade sillinläggningar. Varje produkt har sina frågeställningar.
...ingsplan? Finns specifikationer för inköpta tillsatser? Följs provtagningsplan för mikro...
Syrabehandlad sill - Princip 1 - Identifiera faror 2022-07-28
Nedan hittar du ett exempel på identifierade faror för syrabehandlad sill lagd i tjock sås, i det här fallet senapssill. Observera att det inte går att kopiera exemplet rakt av för alla sorters syrabehandlade sillinläggningar. Varje produkt har sina unika frågeställningar.
...öppnas. Råvaror, torra Kemisk kontamination Tillsatser uppfyller inte renhets-kriterier ...
Syrabehandlade sillinläggningar - Princip 6 2022-07-28
Ta del av exempel på viktiga punkter att kontrollera om verifiering och validering för syrabehandlade sillinläggningar i tjock sås, här senapssill. Det går inte går att kopiera exemplet för alla produkter i sortimentet. Varje produkt har sina frågeställningar.
...ingsplan? Finns specifikationer för inköpta tillsatser? Följs provtagningsplan för mikro...
Operativt mål 14 - Fusk med tonfisk 2024-06-10
Nedan finner du stödmaterial till operativt mål 14 – fusk med tonfisk. Stödet innehåller information och frågor som är bra att ställa vid kontroll av att målet är uppfyllt.
...llmän livsmedelsinformation I01 – Livsmedelstillsatser - Särskilda ingredienser och proc...
EG-förordning 178/2002 2022-02-28

Om allmänna principer och krav för livsmedelslagstiftning, om inrättandet av Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet och om förfaranden i frågor som gäller livsmedelssäkerhet